Over GRPHN 

Lean and Green“Lean and Mean” ofwel “Slank en Doelgericht”, dat zijn de diensten en producten waarvoor u bij GRPHN terecht kunt en dat is ook precies de strategie waarmee GRPHN de eigen prijzen laag houdt. Van het koffiezetapparaat tot en met de keuze voor Open-Source-software of VOIP-telefonie, over alles wordt nagedacht en wordt gekozen voor de meest optimale oplossing.
Soortgelijke aanbieders rekenen u misschien wel € 60 of € 80 per uur. GRPHN gaat uit van een uurtarief van € 30. We kunnen zo'n laag tarief hanteren, simpelweg omdat alles er bij GRPHN op gericht is om de initiële kosten voor bedrijfsvoering laag te houden. Bij ons betaald u niet voor een duur kantoorpand, stropdassen, punt-schoenen of een luxe lease-auto. (We bieden u overigens wel de beste koffie en echt lekkere thee.)

Ecologisch is economisch
GRPHN heeft een duurzaam investeringsbeleid, gericht op de lange termijn; benodigde energie komt van zonnepanelen op eigen dak en beschikbare middelen worden slim ingezet. Bedrijfsmiddelen zijn juist zeer degelijk als er weinig vernieuwing te verwachten valt (bijvoorbeeld: meubilair of snijmachine) of juist zeer licht, recyclebaar en kostenefficiënt als er nog veel innovatie zal volgen (printers, computers etc).
GRPHN kiest altijd voor de meest ecologisch verantwoorde optie. Zo gebruikt GRPHN voor printwerk uitsluitend gecertificeerd FSC/Eco-label papier en wordt uw bestelling snel en efficiënt afgeleverd per elektrische vrachtfiets opgeladen met zonne-energie.

Innovatie
20 jaar geleden kostte de inventaris voor een bedrijf als GRPHN (computers, printers, afwerkgereedschap) wel 5 tot 10 keer meer dan tegenwoordig. Ook software is in de afgelopen 20 jaar goedkoper geworden of er zijn gratis open-source varianten beschikbaar. Door slimme keuzes te maken kan GRPHN nu met veel minder investeringen volstaan. En dat ziet u terug op uw rekening.
GRPHN kan u prima adviseren om het kostenniveau ook in uw organisatie flink omlaag te brengen. En dat doen we ook nog eens tegen een zeer aantrekkelijk tarief.

Optimaal rendement
We zorgen er bij GRPHN ook voor dat we privé ‘optimaal rendement’ uit ons inkomen halen; we werken in deeltijd, hebben een bescheiden woning, winnen onze eigen energie, reizen ‘fixed-fee’ met fiets en trein en stoppen onze spaarcenten in de aflossing van de hypotheek. Daardoor kunnen we toe met een bescheiden inkomen en belasten we onze omgeving minimaal. Bovenal hebben we een onthaast leven, gericht op persoonlijke groei en maatschappelijke ontwikkeling. Zo houden we aan iedere verdiende euro veel levensgeluk en ‘intrinsieke welvaart’ over.

Betrokken
Ook u als klant profiteert daarvan, want de grootste waarde bereiken wij door volledige betrokkenheid bij ons werk en bij GRPHN. We doen het graag net even beter, ook als het niet direct geld oplevert. U bent bij ons een klant, geen nummer. Juist in de uren dat we niet direct bezig zijn met ons werk, komen we vaak op de meest briljante ideeën. De rekening daarvan ziet u nooit terug, maar u profiteert wel iedere dag van de handigste GRPHN data- en business-tools die uw kosten verlagen en uw productiviteit vergroten.

 

Waar staat ‘GRPHN’ voor?GRPHN staat voor ‘Graphene’. Grafeen is een vlak materiaal met een honingraatachtige structuur van slechts één atoom dikte. Het materiaal heeft bijzondere eigenschappen: het is een uitstekende halfgeleider en is sterker dan staal.
In 2010 heeft de Nederlandse onderzoeker Andre Geim (samen met zijn Russische collega Konstantin Novoselov) de Nobelprijs voor de natuurkunde gekregen voor zijn onderzoek naar de eigenschappen van grafeen. Sindsdien zijn er tal van toepassingen in ontwikkeling. Zo is grafeen toepasbaar in goedkope gel-accu’s, die een korte laadtijd en minimaal ‘geheugen effect’ hebben. En ook wordt gewerkt aan toepassingen in goedkope zonnecellen en in extreem snelle en zuinige computerprocessoren.

Kortom grafeen is de ontdekking van de 21ste eeuw en gaat ons flinke vooruitgang en versnelling in duurzame ontwikkeling brengen. En toch kent iedereen het materiaal al heel lang in de vorm van grafiet in de stift van een potlood; al jaren strijken we een prachtig materiaal op papier, zonder te beseffen wat een enorme potentie erin schuil gaat.

Dat is nu precies waar GRPHN voor staat: continu op zoek naar nieuwe technieken en toepassingen om verspilling tegen te gaan, processen smaller en efficiënter te maken, om daarmee uiteindelijk nieuwe mogelijkheden te creëren.

Dat is wat GRPHN betreft ondernemen anno 21ste eeuw!

 

Wie is GRPHN?GRPHN is naast ‘De IJzeren Ezel’ en ‘EKOLOKO’, een van de 3 project-namen van Iddo de Goederen. Iddo was in de jaren 90 ruim 10 jaar lang actief als ondernemer in Linschoten (west Utrecht). Eerst in grafisch ontwerp en drukwerkbegeleiding. Later in het bouwen van database gestuurde web-applicaties.

Van 2002 tot 2013 was Iddo werkzaam bij Alias/Edutude te Amsterdam op gebied van ontwerp, ontwikkeling en implementatie van web-applicaties voor het onderwijs (Studieweb en Lesbank).

U kunt Iddo ook kennen als actief betrokken bij projecten van TransitionTown Zutphen en/of als één van de oprichters van het Lokale Duurzame EnergieBedrijf van Zutphen ‘ZET Energie’. (Nu ZutphenEnergie)

Jolanda heeft een achtergrond als activiteitenbegeleider en docent handvaardigheid en werkt mee in het bedrijf.

 
KVK 58468900 • 0575-712073 • grphn.com/contact